In deze verdiepingscursus leer je te handelen vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Zodat jouw client of patiënt  “Eigen Regie en Veerkracht” ervaart in het dagelijkse leven. In twee actieve werksessies ga je samen aan de slag met casuïstiek uit je eigen werkpraktijk.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
Welke gesprekstools kun je het beste gaan toepassen, hoe snijd je het onderwerp Positieve Gezondheid aan? In welke situaties is dat slim om te doen en wanneer juist niet? Hoe laat je ‘ Eigen Regie ‘ ontstaan bij de ander? Wat te doen als het brede gesprek niet lekker loopt en je weerstand voelt? Maar ook hoe ga je te werk als het gaat over  ‘in verbinding’ komen met mensen die door hun situatie wantrouwend zijn geworden. Afsluitend wordt er aandacht besteed aan: hoe kun je werken met groepen en in projecten met als aandachtsgebied Positieve Gezondheid ?

Heb jij al ervaring met Positieve Gezondheid (PG) en wil je je verder ontwikkelen als professional in dit gedachtengoed? Ben jij nieuwsgierig naar hoe je collega’s aan de slag zijn? Overweegt jouw organisatie om PG als missie te verheffen? Schrijf je dan in voor deze interactieve cursus met veel mogelijkheden voor reflectie en leren van elkaar. Een must voor denkers en doeners.

Data: In overleg.

Aanbieder: Hanzehogeschool Groningen

Locatie: In overleg.

Soort: Groep ‘in company’ team training

Vorm: Groep, maximaal 8 personen

Prijs: Kosteloos

Duur: 2 dagdelen van 3 uur

Docent
Docent: Ellen Bos, procesbegeleider en coach positieve gezondheid bij Value2share.

Aanmelden Nieuwsbrief