Een vitale leefstijl helpt mensen om zich zowel fysiek als mentaal fitter te voelen. Deze combinatie helpt mensen om beter in balans te zijn, maar ook om deze balans sneller te herstellen wanneer er zich een onverwachte situatie voordoet, zoals bijvoorbeeld een aardbeving. Het vitaal burgerschap programma van Noorderpoort richt zich op duurzame vitale gedragsverandering. Maar een programma alleen is vaak niet genoeg, ook de faciliteiten, maar vooral de professional zijn bepalend om deze gedragsverandering te realiseren. Tijdens de ontwerpfase van het sportcentrum Europark is de visie gekoppeld aan de functionaliteit van het gebouw. Een integrale aanpak waar gemeenschap, gebouw, professional en programma aan elkaar verbonden zijn, waardoor een krachtig geheel is ontstaan wat bijdraagt aan de realisatie van de ambitie, een duurzame gedragsverandering.
In deze workshop nemen we je mee in het proces, de samenwerking tussen de gemeente Groningen en Noorderpoort. Welke lessen zijn geleerd en hoe heeft deze integrale aanpak nu al bijgedragen aan het verbeteren van de vitaliteit van studenten en burgers? Een mooi voorbeeld dat ter inspiratie kan dienen voor de aanpak van versterkingsgebieden en de inrichting van de leefomgeving.
De workshop wordt uitgevoerd door Arnold Calker, teammanager bij NoorderSport en lid van de Adviescommissie voor de Sport van de gemeente Groningen.
Locatie: In overleg.
Programma: In overleg.
(Start)datum: In overleg
Soort: Groep ‘in company’ team training
Docent: De workshop wordt uitgevoerd door Arnold van Calker, teammanager bij NoorderSport en lid van de Adviescommissie voor de Sport van de gemeente Groningen.