Bijna 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben een zichtbare of niet zichtbare (verstandelijke) beperking. Vooral mensen met een niet-zichtbare beperking kunnen veel moeite ervaren om zich staande te houden in onze maatschappij, er wordt veel van hen gevraagd. Met deze training geven we jou als professional inzicht, begrip en handvatten om beter, effectiever en begripvoller met deze doelgroep om te gaan.

Inhoud
Ervaarcircuit Wiebelend op een wiebelbord met keiharde hardrockmuziek op de koptelefoon en dan een woord moeten liplezen van je collega, onbegrijpelijke spelletjes spelen en ingewikkelde woorden. Daar gaat in het kort dit ervaarcircuit over waarin je zelf ervaart hoe het is om een licht verstandelijke beperking (LVB), autisme (ASS) of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te hebben.

Met korte opdrachten brengt het ervaarcircuit jou in de gevoelswereld van mensen met een NZB. Het achterliggende idee is om mensen met een NZB beter te leren begrijpen. Je krijgt praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een NZB. Na deze ervaring ben je meer bewust van de manier waarop jij communiceert met mensen met een LVB, ASS of NAH. De praktische tips zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Locatie: In overleg

Datum: In overleg

Soort: In company

Vorm: Groep minimaal 6 en maximaal 14 personen

Prijs: Kosteloos

Duur: 1 dagdeel van 3 uur

Trainer: Mirjam Harmsen, Johan Vlasma of Linda Lai.
Alle trainers zijn zeer ervaren in het geven van trainingen en hebben veel ervaring in het werken met de verschillende Niet Zichtbare Beperkingen.

Aanbieder: MEE Noord

Aanmelden Nieuwsbrief